Workshops Frankrijk 2024

9 juni t/m 15 juni en 16 juni t/m 22 juni

De workshops zijn vol.

Van 9 juni t/m 15 juni en 16 juni t/m 22 juni kun je deelnemen aan een workshop tekenen en/of schilderen in de inspirerende en romantische Franse Morvan. De workshop is geschikt voor zowel beginners als voor (ver)gevorderden. De boerderij ligt midden in de natuur in een piepklein dorpje waar de sfeer van vroeger volop aanwezig is. De grote tuin (5.000 m2) heeft vele verschillende hoekjes die allemaal een andere sfeer uitstralen. Tijdens de lunch wordt altijd een lekker hapje geserveerd en ’s avonds is er een 3-gangen diner. (Oud-cursisten roemen de culinaire uitspattingen!) Alles geserveerd met een lekker glas wijn, als je daar van houdt. Je slaapt met twee personen in een van de ruime kamers. Ben je samen met een vriend/vriendin/man/vrouw kun je samen een kamer reserveren. Er zijn ook nog 2 ruime tenten aanwezig. Daar kun je ook voor kiezen als je lekker in de buitenlucht wil vertoeven. Per week zijn er maximaal zeven cursisten, dus iedereen kan op zijn eigen niveau goed begeleid worden.

Over de workshop
Zondag vanaf 14.00 uur ben je welkom op de boerderij. Aan het einde van de middag drinken we gezamenlijk een welkomst- en kennismakingsdrankje. Dit is ook het moment om te inventariseren wat je specifieke wensen voor de workshop zijn. Van maandag tot en met vrijdag is er van 9.00 uur tot 13.00 uur les in schilderen of tekenen. Dat kan abstract of naar aanleiding van het landschap of een stilleven. Als je nog nooit eerder les hebt gehad gaan we samen op onderzoek naar wat je het leukst en prettigst vindt om mee te werken. Natuurlijk worden de basistechnieken aangeleerd.

Schilderen en tekenen is gebaseerd op leren kijken en daarbij je fantasie gebruiken. Iedere cursist neemt zijn eigen materiaal mee. Wel zijn alle basismaterialen voorradig als je eens met ander materiaal wil experimenteren. Papier en ezels zijn volop aanwezig. Om 13.30 is er de lunch. Daarna kun je zelfstandig verder werken, met een boek de hangmat induiken of de omgeving gaan ontdekken. Onder het genot van een glas wijn zullen we om 19.00 uur het werk van de dag gezamenlijk bespreken, waarna om ca. 20.30 uur het drie-gangen diner plaatsvindt. Degene die dat leuk vinden kunnen daarna nog een vuurtje maken en lekker in de vlammen staren. Tenminste 1 dag in de week gaan we tekenen en/of schilderen in de omgeving. Dat kan bij een meer zijn (ook heerlijk om te zwemmen), een chateau of bijvoorbeeld in het beroemde stadje Vezelay. Op vrijdag in de namiddag wordt al het werk van de cursisten opgehangen, tentoongesteld en met elkaar besproken. Na deze mini-expositie is het afscheidsdiner. Zaterdag na het ontbijt is het vertrek.

Over de boerderij en zijn omgeving
De boerderij is uit 1797 stammende en ligt het hart van Frankrijk, midden in de Morvan in het departement Nievré van de streek Bourgondië. Vannes is een dorp van vijf huizen en na het dorp loopt de weg dood. Vanuit de boerderij loop je zo het prachtige en stille landschap in. In de omgeving vind je typische Franse dorpen als Lormes en Corbigny. Wat verder weg de beroemde stadjes Avallon en Vezelay. Ook Lac de Pannecière ligt dichtbij. Een schoon meer waar je heerlijk kunt zwemmen. Op een uurtje rijden liggen de wijngebieden van Beaune en Sancerre.

  

In de boerderij zijn twee ruime 2-persoonskamers (een kamer moet je dus delen) en een 3-persoonskamer. Er is een gezamenlijke huiskamer, keuken, badkamer en toilet. Voorts nog diverse andere vertrekken zoals een deel, voorraadkamer, grote schuur en diverse opslagruimtes voor bijvoorbeeld brandhout. Rond de boerderij vind je een prachtige tuin met onder andere een kruidentuin en boomgaard, een dependance, een ‘eiland’ met een klein beekje en overal zitjes en veel romantiek. Een uitgebreide routebeschrijving naar de boerderij ontvang je na de inschrijving.

De kosten
De kosten voor een workshop zijn per week 675 euro.
Daarbij is inbegrepen:

  • Vijf maal 4 uur les en een nabespreking aan het einde van de dag
  • Zes overnachtingen in een tweepersoonskamer of een 3-persoonskamer of een ruime ingerichte tent (stahoogte).
  • Een opgemaakt bed en twee handdoeken met washand. Natuurlijk kun je ook zelf slaapspullen meenemen.
  • Ontbijt, lunch en diner (op de dag van aankomst alleen diner en op de dag van vertrek alleen ontbijt)
  • Koffie, thee, frisdrank en wijn
  • Van de cursisten wordt verwacht dat zij een handje helpen met tafeldekken en afwassen.

   

Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun eigen schilder- en tekenmateriaal meenemen. Ezels om te schilderen en planken om te aquarelleren zijn aanwezig. Zo ook voldoende schets- en tekenpapier. Heeft iemand nog nooit geschilderd of getekend dan kunnen we van tevoren een basispakket voor je samenstellen of je kunt een standaard basispakket bestellen voor 85 euro.

 

Aanmelding
Voor aanmelding, informatie of vragen kun je mij mailen.

Kijk op deze Google map voor de locatie en eventuele route of gebruik deze coordinaten: 47.212734 – 3.82741

Leave a Comment