About me

Mieke Verhaar

 

 

Mieke Verhaar (1961) studeerde in 1990 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sinds die tijd werkt zij als beeldend kunstenaar in Nederland en Frankrijk. De schilderijen die u ziet in haar portfolio zijn geïnspireerd op archeologie, geschiedenis, cultuur en landschap. Daarnaast geeft zij dagworkshops schilderen en tekenen op haar atelier in de Haagse binnenstad (vlakbij het Centraal Station) en weekworkshops in haar huis in Frankrijk. (zie: workshops)

In het verleden deed ik veel onderzoek naar archeologie en geschiedenis. Dat gebruikte ik als inspiratiebron voor mijn schilderijen. Het landschap speelde in die schilderijen altijd een rol. In de loop van de jaren is de nadruk steeds meer op het landschap komen te liggen. Zo maakte ik in Oostenrijk (2016) op een seminar van de kunstenaar Harro Pirch, een serie van 49 Oostenrijkse landschappen op paneel, die in een grit op de muur werden bevestigd. Daarna ontstond een serie van 20 Hollandse landschappen.
Momenteel ben ik bezig met een serie zeelandschappen. Een aantal van hen werden al geëxposeerd in het Museum van ContemporaryArt op Jeju in Zuid Korea (2016)
uk

Mieke Verhaar (1961) studies at the Royal Academy of art in The Haque in The Netherlands. She received her degree in 1990. Since then she has worked as an artist in The Netherlands and France. The paintings, you see in her portfolio, are inspired by Archeology, History, Culture and Landscape. In addition to her artwork, she is organizing workshops painting and drawing in France and Holland.

In the past I did a lot of research in archeology and history and used as inspiration in my work. Landscape was always a big part in my paintings. In the past years the landscapes became even more important for me. In Austria I attended a seminar (2016) of the painter Harro Pirch, a series of 49 Austrian landscapes on wooden panels. After that seminar I made a serie of 20 Dutch landscapes. I am also working on a serie of sea landscapes. Some of them are already exposed in the Museum of Contemporary Art at Jeju, South Korea (2016).